slovenščina slovenščina

Kontakti

višina / height: 174 cm
prsi / bust:  cm
pas / waist:  cm
boki / hips:  cm
konf. št. / dress: 36-38
čevlji / shoes:  39-40
lasje / hair:  rjavi
oči / eyes:  rjave
 
   
   

Višina: 186
Lasje: črni
Oči: rjave
Konfekcija: 50
Čevlji: 46

 

 

 

domov | Agencija za promocijo in dogodke | manekenska šola | vaš stil  « Obnovite kožo s profesionalno ...  INTERVJU: ŽIVA VADNOV »

Kakšen je vaš tip kože?

Preden se odločite za posodobitev ličenja, se prepričajte, ali sodite med jesenske, zimske, pomladne ali poletne tipe glede na barvo kože, las in oči.

Eno so modne smernice, ki jih tudi za ličenje, tako kot za oblačenje dvakrat letno, za pomlad in poletje ter za jesen in zimo, predstavijo kozmetiki in vizažisti, nekaj drugega pa barve in način ličenja, ki se poda k naši barvi kože, las in oči. Saj veste, da obstajamo štirje tipi ljudi: jesenski, zimski, pomladni in poletni? Če želimo ohraniti slog, ki se nam najbolj poda, bomo glede na to sledili trenutnim modnim zapovedim samo z določenimi detajli. In kaj so osnovne značilnosti vseh štirih tipov?

 

Koža jesenskega tipa je svetla in nežna s toplim zlatkastim tonom, lasje so temno blond ali svetlo rjavi, pogosto z rdečkastim odtenkom, bodisi svetlim, bodisi temnim, oči pa v barvi lešnika, jantarja pa tudi zeleno turkizne in barve medu. Glede na polt se vam bo najbolje podal make-up v zlatih in rumenih tonih. Popolnoma vseeno je, ali se odločite za tekoč ali kompakten puder, pomembno je le, da je nekoliko svetlejši od barve kože. Ličnice boste barvali v rdeče-rjavih in oranžno-rjavih tonih, ustnice pa se bodo svetile v zapeljivi karameli. Senčilo na vekah je lahko kontrastno: kombinirajte, denimo, rdeče-rjavo z roza-rjavo ali pa olivno-zeleno s svetlo-rumeno.

 

Koža zimskega tipa je nežna in bela kot sneg ali pa olivna z nekaj modrikavosti. Lasje so lahko temno-rjavi ali črni s plavim ali rdečkastim odtenkom, oči pa svetlo-modre, turkizne, globoko modre, modro-sive, sive, črne ali lešnikove. Paziti morate, da podlaga ne bo temnejša od barve polti, imenitno pa bo deloval rdečkast puder v prahu. Ustnice bodo sijale v hladni roza, intenzivni rdeči ali veseli fuksiji. Pri senčilih imate več izbire: temne in zadimljene barve v črni, sivi ali rjavi bodo poudarile vaše oči, pristajajo vam tudi hladni pastelni toni, obroba oči in maskara naj bo vedno črna.

 

Koža pomladnega tipa je svetla z rahlim zlatim tonom, včasih s svetlo-rjavimi pegami, ki relativno hitro porjavi. Lasje so običajno svetli in toplih tonov, zlatih ali rdečih, oči pa modre, sive, turkizne, zelene ali v barvi medu. Da boste videti sveži, uporabljajte puder v nežnem rumenkastem tonu, ki bo dal obrazu potrebno toplino, blondinkam pa se bo najbolje podala barve marelice. Ličnice naj bodo v barvi koral, lososa, mandarine ali nežno roza, senčilo za veke pa modro, zeleno, turkizno ter v niansah od rumene do oker. Ustnice bodo videti najbolj naravne v rdeče rjavi ali oranžno-rožnati. Namesto črne maskare raje uporabljajte rjavo.

 

Koža poletnega tipa je svetla ali rožnata s hladnim zelenkastim ali olivnim tonom, ki zelo enostavno potemni. Lasje so od svetlo- do temno-rjavih, lahko so tudi svetli, a obvezno pepelnati. Oči so zelene ali modre, tudi rjave. Senčila so lahko modra, zelena ali siva, vendar kontrasti naj ne bodo močni, prehodi pa zabrisani. Podlaga te transparentne polti naj bo rožnata, tako osenčite tudi ličnice, ki so lahko še temno rdeče. Oči bodo bleščale v kovinskih barvah senčil: sivo-zelenih in sivo-modrih, ki jih bomo nanesli zelo nežno in previdno. Za čaroben pogled uporabite tuš in maskaro antracitno sive barve, ustnice pa bodo imenitne v čutni rdeči, sijajni rožnati in bordo rdeči.

 

Pripravila: Petra Kukovec, plesna pedagoginja Vulcano models

organizacija dogodkov

reportaže z dogodkov

organizacija prireditev

modne revije

show program

programi za otroke

modeli

delo modelov & hostes

ženske

fotomodeli

moški

novi obrazi

30+

več

hostese

Eva B

Tadeja D

Midjana

Rebeka K

Sara Ž

Maruša R

več

manekenska šola

O šoli

otroška manekenska šola

mladinska manekenska šola

šola samozavesti Vulcano models

predstavništva

urnik

več

natečaji & nagradne igre

Moja eko obleka 2013

Moja eko obleka 2013-razpis

Moja eko obleka & Vulkanka, moja punčka iz blaga

Moja eko obleka

Mladost je v modi

Natečaj: Postani model za en dan!

več

seminarji
galerije

fotogalerije

videogalerije

reference

NOVI OBRAZ SUPERNOVE

Modni dužinski vikend v Tušu

Modna revija Maribor 2012–EPK

Europarkov modni disko vrtinec

4. poročni sejem v Mariboru!

Poročni Crescendo-modna revija v Habakuku

več

aktualno

Izbranih 7 finalistov natečaja QL modni talent

QL modni natečaj razstava v Novi Gorici

QL modni talent

Šola samozavesti v Hočah

Modna revija v Radovljici

Modna revija v Supernovi Ljubljana

več