slovenščina slovenščina

Kontakti

Nika_V_6
višina / height:178 cm
prsi / bust: 86 cm
pas / waist: 67 cm
boki / hips: 90 cm
konf. št. / dress:  36
čevlji / shoes:  40
lasje / hair:  blond
oči / eyes:  modro zelene

Višina: 187
Lasje: rjavi
Oči: rjave
Čevlji: 44

 

 

 

domov | Agencija za promocijo in dogodke | manekenska šola | vaš stil  « Pogovor s Sanjo Grohar  Vsak korak je pomemben in vsak dan ... »

Kozmetični pripravki po ljudskem izročilu

Tokrat o hranilnih negovalnih maskah.

 

Eno pomembnih pravil nege je, da na kožo ne dajemo ničesar, česar ne bi brez skrbi dali v usta. Obrazne maske iz različnih vrst svežega sadja in zelenjave izboljšajo prekrvavitev, ter očistijo in napnejo kožo na obrazu. Sokovi iz svežega sadja in zelenjave kožo tonizirajo in oskrbijo z encimi, ki pomagajo k uravnovešeni in čistejši koži.

 

Sveže sadje ali zelenjavo zmeljemo v kašo, ki ji lahko dodamo sadni pektin, agar agar, glino ali moko, da maska ne bo spolzela z obraza. Za normalno kožo uporabljamo maske iz avokada, banane, breskve, nektarine ali melone. Za suho kožo so primerne maske iz jabolka, banane, avokada, korenčka, melone, nektarine ali hruške. Mastni koži ustrezajo maske iz limone, jagod, paradižnika, hruške, kumarice ali zelja. Za zrelo kožo uporabljamo avokado, limono in grenivko, koži z madeži pa koristijo maske iz jabolka, grenivke, paradižnika in zelja. Maske pustimo delovati od deset do petnajst minut.

 

Za suho kožo je priporočljiva maska iz avokada. Avokado narežemo na rezine, te položimo na kožo in pustimo delovati deset minut. Učinkovito olepševalno in pomlajevalno masko pripravimo iz treh žlic svežega, neposnetega mleka in desetih pretlačenih jagod. Zmes nanesemo na obraz in jo pustimo delovati približno četrt ure.

 

Za normalno kožo pripravimo bananino oblogo, ki kožo poživi in osveži, ter jo naredi nežno in mehko. Banano olupimo in zmečkamo z vilicami, kašo pa namažemo po koži. Po, o petnajstih minutah oblogo odstranimo z vodo. Zrelo kumaro narežemo na rezine in jo prelijemo s četrt litra mleka. Tekočino pustimo stati eno uro, nato pa si z njo umijemo obraz; potem pa obraz obložimo s kumaričnimi rezinami in leže počivamo četrt ure. Takšna maska gladi in napenja kožo.

 

Živčno in utrujeno kožo osvežimo in pomirimo s peteršiljevo masko. Dvema do trem jedilnim žlicam skute dodamo pest sveže sesekljanega peteršilja. Kašo nanesemo na obraz in jo čez pol ure speremo s toplo vodo. Stari lepotilni sredstvi, znani že našim babicam, sta jogurt in kislo mleko. Ker vsebujeta vrsto naravnih kislin, blagodejno učinkujeta na kožo, zlasti če ima ta oslabljeno kislost. Jogurt ali kislo mleko razmažemo po obrazu, pustimo delovati približno četrt ure, nato pa se umijemo z mlačno vodo. Takšna obloga osveži in očisti obraz, prežene utrujenost in polti vdahne zdrav videz.

 

Pripravila Petra Kukovec, plesna pedagoginja Vulcano models

organizacija dogodkov

reportaže z dogodkov

organizacija prireditev

modne revije

show program

programi za otroke

modeli

delo modelov & hostes

ženske

fotomodeli

moški

novi obrazi

30+

več

hostese

Eva B

Tadeja D

Midjana

Rebeka K

Sara Ž

Maruša R

več

manekenska šola

O šoli

otroška manekenska šola

mladinska manekenska šola

šola samozavesti Vulcano models

predstavništva

urnik

več

natečaji & nagradne igre

Moja eko obleka 2013

Moja eko obleka 2013-razpis

Moja eko obleka & Vulkanka, moja punčka iz blaga

Moja eko obleka

Mladost je v modi

Natečaj: Postani model za en dan!

več

seminarji
galerije

fotogalerije

videogalerije

reference

NOVI OBRAZ SUPERNOVE

Modni dužinski vikend v Tušu

Modna revija Maribor 2012–EPK

Europarkov modni disko vrtinec

4. poročni sejem v Mariboru!

Poročni Crescendo-modna revija v Habakuku

več

aktualno

Izbranih 7 finalistov natečaja QL modni talent

QL modni natečaj razstava v Novi Gorici

QL modni talent

Šola samozavesti v Hočah

Modna revija v Radovljici

Modna revija v Supernovi Ljubljana

več