slovenščina slovenščina

Kontakti

8360
višina / height: 174 cm
prsi / bust:  cm
pas / waist:  cm
boki / hips:  cm
konf. št. / dress: 36-38
čevlji / shoes:  39-40
lasje / hair:  rjavi
oči / eyes:  rjave
 
   
   

Višina: 190
Lasje: blond
Oči: modre
Konfekcija: 48
Čevlji: 45

 

 

 

domov | Agencija za promocijo in dogodke | natečaji & nagradne igre  Moja eko obleka 2013-razpis »

Moja eko obleka 2013

NATEČAJ je zaključen!!!

Ustvarjalna natečaja revij  PIL in PLUS in agencije Vulcano models  

Modna revija finalistov natečaja z razglasitvijo zmagovalcev 

Modna revija eko oblek je bila v nakupovalnem centru Velenjka, v Velenju, v petek, 29.03. ob 18.00

Bila je prava paša za oči!

 

ZMAGOVALNI OBLEKI:

 

PIL: Bisera Veličkovski iz Ljubljane

PLUS: Sebastjan Pregl, dijak SŠOM (Maribor)

 

 

FINALISTI

PIL  (4 do 12 let)

 

1. Bisera Veličkovski, ZMAGOVALKA!!!

Bisera je učenka 6.razreda OŠ Miška Kranjca iz Ljubljane. Poleg rednih šolskih obveznosti, obiskuje še veliko različnih dejavnosti: igra sintisajzer, obiskuje dramski krožek, pleše moderne plese in tudi folkloro, poje in Včasih, ko ima malo več prostega časa, jaha konje ali plava. Zelo je vesela, če lahko pomaga drugim, zato je v šoli vključena v prostovoljstvo: pomaga mlajšim učencem pri domači nalogi, pri angleščini in tudi v knjižnici. Če je kakšen projekt v šoli, je prva, ki se prijavi, da bi sodelovala. Je predstavnica v šolskem parlamentu, piše v šolskem časopisu in je aktivna na šolskem radiu. Zelo rada se uči in govori tuje jezike. Trenutno odlično obvlada makedonščino, slovenščino in angleščino. Dobro se sporazumeva tudi v srbščini in hrvaščini in se že drugo leto uči nemščino.

Zanjo je najbolj zanimivo, če lahko ustvarja in vsako prosto minuto se temu posveti. Dela različne frizure, poslikave nohtov, riše obleke, izdeluje različne okraske iz papirja, v zadnjem času pa jo tudi ličenje zelo zanima.

Rada potuje v druge države in skupaj z mamo načurtuje, kam bi šli na izlet ali dopust in kaj bo novega videla in se naučila.

Želi si, da bi se naučila šivati, da bi si lahko sama izdelovala obleke in njene sanje so, da bi bila znana modna oblikovalka. Obožuje Gucci-ja.

Kot oseba je zelo vesela in samozavestna, radovedna in zelo prijazna. Včasih je tudi trmasta, ampak ji to tudi pomaga, da je vztrajna v doseganju ciljev.

Rada posluša One Direction, Seleno Gomez, predvsem pa Justina Bieberja. Obožuje Disney channel.

 

Glede zmagovalne obleke: izdelana je iz stare bombažne kikle, na katere so ročno prišiti majhni in zmečkani koščki barvitega časopisa. Bisera se je par mesecov nazaj naučila ročno šivati gumbke in ji je bilo zelo zanimivo prišivati papirčke na krilu. Zgornji del kreacije je sestavljen iz dveh parov žab, vijolične in oranžne barve. Bisera je vedela, kako približno morajo biti prepleteni, mama pa ji je pomagala pri izdelavi in zavezavi žab. Kreacijo dopolnjujejo oranžne žabe in vijolične all-starke. Imela je preprosto frizuro, lase samo zravnane, ker je hotela, da bo poudarek na bleki, ki je sama po sebi dovolj barvita in zanimiva.

 

 

2. Asja Jakopič:

Je zelo živahna in precej zabavna svetlolasa 13-letnnica. Rada se oblači v živahne izstopajoče barve. Ne prenese same črnine. Veliko časa posveča oblačenju za posebne priložnosti.

Prav zato si je zamislila krilo iz  trakov. S pasom iz rdečih slamic in gumbov  pokaže navdih ''drugačnosti''. Prava posebnost je dolgi rdeči trak, ki ga čez bel životec nasloniš na ramo. 

 

3. Eva Toplišek

je iz Grosuplja. Opis kreacije: Iz stare srajčke, dveh navadnih reklamnih majic in starega šala je naredila novo oblačilo – bluzico-tuniko in jo povezala s starim kavbojskim krilom. Dele blaga je našila tudi na staro torbico in vse skupaj okrasila z okrasnimi kamenčki. Uresničila je idejo, da iz starih kosov naredi pisano, razigrano poletno oblačilo, tako, ki se ga ne da kupiti.

 

4. Alja Kregar

iz Ljubljane, obiskuje 7a  O. Š. Bičevje, ter pouk baleta na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Aljina druga ljubezen je sabljanje, te risanje novih oblek. Svojo kreacijo nosi sama. Obleki je izbrala ime Veselje. Narejena je iz več majhnih kosov (tako kot veselje), ki skupaj sestavljajo lepo sliko. Krasi jo pletena torbica. 

 

5. 12-letna Maša Jakopič,

 je sestavila obleko iz petih delov, ki se vsi dajo reciklirati (podloga, vrhnja plast, pas, vse je iz vrečke za smeti, zraven pa spada še "harmonika" iz prebarvanega časopisnega papirja, ki si jo namestiš pod pas). Obleka poudari žensko obliko "peščene ure", kar bi izgledalo dobro na  puncah, ki še nimajo razvite postave. Dele je pobarvala pisano, ker je pomlad tukaj in ker ima rada pisane barve.

 

6. Tea Ritlop,  OŠ Puconci.

Teina obleka  je narejena iz žaklovine in iz vrečk za smeti. Na zgornjem delu obleke so prišiti cedeji in tako je celotna podoba  modno zaokrožena. Zraven seveda spadajo modni dodatki: to so trak za lase z cedejem in torbico s presenečenjem. Zelo zanimive so tudi hlačne nogavice s pisanimi gumbi. Barvne kombinacije posameznih delov obleke se barvno ujemajo. Obleka je primerna za nošenje v toplejših dneh.

 

 

7. Gaja Velušček

doma v Goriških brdih. Stara je 11 let in obiskuje šesti razred osnovne šole Dobrovo. Umetnica po duši, igra violino in zelo rada riše in ustvarja.

Za  poletno EKO OBLEKO je izbrala različne materiale. Poletni top je izdelala iz plastične vrečke bele barve, za krilo uporabila karton in stare jeans hlače, japonke pa so izdelane iz avtomobilske gume, kartona in naravne vrvice. Vse je popestrila z odpadnimi kronskimi zamaški.  K vsaki modni obleki spadajo tudi nakit in torbica, ti pa so izdelani iz kartona, naravne vrvice in kronskih zamaškov in jeansa. Kot dodatek pričeski pa roža iz papirčkov čokoladnih bonbonov.

 

8. Živa Osonkar:

na kratko Žaža, stara sem 12 let, prihaja iz Frama. Zraven risanja oblek rada riše

na sploh, bere, piše pesmi ali zgodbe. Njena naj želja je, da postane modna oblikovalka. Največji vzornik je Dior, in rada bi si ogledala Diorjevo modno hišo.

Obleka je večerna. Uporabila je štiri dele starih oblačil (dve obleki, majico in  krilo), zravev spadajo še rokavice, zapestnica, čevlji, ogrlica, torbica in klobuk. Obleka je temnejša, zato ker je v jezi, da bi se pomirila, začela risati, in ko pogledala,  je bila ta obleka videti zeelo lepa.

 

9. Nika Kuhar, OŠ PUCONCI
Ninina obleka je dvodelna. Zgornji del je iz ponošene črne majice, okrašen z zanimivim modnim vsadkom, narejenim iz kartona, filca in vrvic. Spodnji del predstavlja iz odpadnih vrečk sešito krilo. Celotno podobo obleke zaključi in dopolni modni dodatek v laseh…pentlja iz filca in bela zvezdica.
Obleka je za suhe pomladne dni, saj je živahnih barv in oblik.  

10. Miša Šala

Ideja za eko materiale ji je bila zelo všeč. Ker so eko materiali prijazni okolju, je bila njen navdih narava. Zelena trava in modro nebo vsakogar popeljeta v drug svet, mu zmešata čute in mu data navdih, kot sta ga ustvarjalki.

 

 

11. Ana Kovačec, Mačkovci, OŠ Puconci

Anina eko obleka je sestavljena iz ponošene in predelane jopice, prešite s koščki časopisnega papirja. Pod jopico se skriva top iz vrečke za smeti z zanimivimi vzorci, izrezanimi iz plastike. Stare kavbojke so dobile novo podobo s prišitimi pisanimi gumbi. V laseh nosi črn trak iz filca in sponk.

Kreacija je primerna za sprehod v naravi, saj je obleka udobna in modna.

 

 

12. Ina Pavlič Juriša

Z uporabo odsluženih oblačil in obutve, nekaj drobnih idej, ter šiviljskih pripomočkov je nastala prikupna in očem simpatična kreacija. Je lahka, udobna in se lahko nosi ob različnih vsakodnevnih priložnostih.

 

 

PLUS (12 do 18 let)

 

1. Hana Černivec, Vodice 23, OŠ Dobrepolje

Obleka je mešanica elegantnega in bahavega baročnega stila ter rocka oziroma punka. Torbica je iz plastenke in je kot vse ostalo v kombinaciji s časopisnim papirjem. Uporabnosti mreže za sadje običajno ne opazimo, ko jo tlačimo v smetnjak, časopisni papir pa je prav tako uporaben in pogost spremljevalec vsakdana. Klobuk je mešanica krone in cilindra. Obleka naj bi bila nekaj posebnega, čarobnega, obenem temačna in rahločutna, skrivnostna. Naj prebudi ustvarjalnost v vas. Naj vas preseneti.

 

2. Renee Kropf,

15-letna ,prihaja iz Vrhnike. Obiskuje srednjo Zdravstveno šolo v Ljubljani

Kreacija je sestavljena iz krila, majice in torbice. Narejena je iz recikliranega papirja, z detajli iz PVC zamaškov, barvnega papirja in tkanine.

 

3. Anja Jaklin (starost 14 let)

Anja obiskuje 8. razred OŠ Antona Aškerca v Velenju in že od osmega leta riše svoje kreacije.

Obleka, ki jo je oblikovala, se imenuje Barvni biser. Navdih je našla v 50. letih prejšnjega stoletja, saj obožuje vse iz tega časa: stil, glasbo, filme.. Obleka je sestavljena iz dveh delov. Zgornji je iz zgibanega časopisnega papirja, spodnji pa iz polivinila posutega z tisoč barvnimi gumbi, ki so ročno prilepljeni na osnovo. Kreacija vsebuje tudi klobuk, ogrlico in zapestnico, ki lepo zaokrožijo celotno podobo.

 

4. Doroteja Kuzma

je ustvarila obleko iz rastlin. »To je tista prva stvar, ko zaslišim besedo EKO«.  Obleko je sešila s pomočjo mamine prijateljice. Liste in rastline je dodala sama.

Je  v celoti narejena doma, je moja kreacija.

 

5. Tina Širovnik:

 stara 16 let, je izdelala hlače, podaljšane v steznik. Pri izdelavi je uporabila stare hlače in časopisni papir.

 

6. Iva Naumovska

2 letnik- Srednje šole za oblikovanje Maribor. Eko obleka je sestavljena iz starega blaga, vrečke za smeti in slamice. Za korzet je uporabila tudi slamice.

 

 

7. Ana Tiana Bauman

 eko obleko in gamaše je izdelala iz črne vrečke. Top, pajkice in majhna torbica so iz rumenega blaga, dodan je časopisni papir in iz alufolijo so okrasne pentlje.

 

 

8. Maja Julijana Šket

kreacija je narejena iz plastičnih nakupovalnih vrečk, časopisa in zemaškov. 

Dodatek sta klobuk in torbica.

 

 

9. Mihaela Ruhitel

iz Svete Ane v Slovenskih goricah. Obiskujem 2. letnik Srednje šole za oblikovanje Maribor.

Predstavlja nam večerno obleko. Spodnji del obleke je iz odpadnih vrečk, osnova pa je iz stare preoblikovane bombažne obleke. Dekorativne rožice na obleki so izdelane iz odpadnih vrečk in papirja.Prav tako nakit. Obleko pa nosi  sestra Barbara.

 

10. Čliresa Saramati

čliresa saramati,                  osnovna šola Ob Draviniji

3.09.1999,  Slovenske Konjice 

 

Kreacija vsebuje krilo,srajco in čez njo  je vreča. Na krilu so plastični kozarci, okrog pasu je zvezana vrvica.

 

 

 

11. Andreja Bračevič; obleko nosi Lea Leskovar

 

 

12. Klementina Zavšek, 13 let.

Barvito, pomladno, nagajivo. Podajte se na raziskovanje fantazije in najdite košček umetniškega mozaika svojega sveta. »Naj Vas moja kreacija popelje v zgodbo, ki si jo želite doživeti«.

 

 

13. Špela Jerebic

Moja obleka je narejena iz vreče za smeti, ki ima naramnice in zgornji rob iz alu folije. Obleko krasi bel pas, v spodnjem delu so pa rolice wc papirja.
Zraven so pa tudi zapestnica ter uhani.

 

14. Sebastjan Pregl,

dijak 1. letnika SŠOM, predstavlja kreacijoiz odpadne embalaže.

Zgornji del  je srajca brez rokavov iz papirnatih eko vrečk za kruh. Spodnji del je iz pomečkanega papirja sendvič piškotov. Zraven pa še nekaj modnih dodatkov:  ovratnik, gumbi, zapestnica iz odpiral pločevink in očiščeno perje. 

 

STROKOVNA ŽIRIJA:

CVETKA HOJNIK, stilistka in slikarka, predsednica komisije 

JANA ZIRKELBACH, urednica PIL-a in PLUS-a, revij MK

METKA KLAJDERIČ KOBLER, direktorica Vulcano models

JANEZ KORPIČ, ceneter manager Velenjke

STANKA BLATNIK BLAGOTINŠEK, modna oblikovalka

 

 

Kajko se je vse skupaj začelo? S povabilom v nadaljevanju....

 

Moja eko obleka

 

Tudi letos ti v Pilu in Plusu ponujamo možnost, da se preizkusiš kot modni oblikovalec. Ponujamo ti sodelovanje v natečaju Moja eko obleka, ki ga bomo organizirali skupaj z revijama PIL in PLUS.  Predstavljaj si, da boš oblačilo, ki ga boš izdelal/a, na modni reviji predstavil/a sam/a. Vznemirljivo, kajne? Če si to želiš, si natančno preberi navodila za oblikovanje tvoje kreacije. 

 

Kaj je tvoja naloga?

Narediti moraš »umetniško« modno skico in še tehnično skico svoje sanjske obleke; obleka naj bo vidna tako s sprednje kot z zadnje strani. Kako narediš modno in tehnično skico, si oglej v spodnjem besedilu.

Za izdelavo skic lahko uporabiš katero koli risarsko ali slikarsko tehniko. Skice naj bodo narisane na listu formata A4.

 

Modna skica:

naj pripoveduje o tvojem navdihu, nastanku ideje, je tvoja umetnina, tvoje likovno delo, s pomočjo katerega bo komisija lahko razbrala, kakšne so tvoje modne ideje, in ocenila, kako si jih  narisal/a oziroma naslikal/a.

Tehnična skica:

pomeni, da natančno opišeš vse podrobnosti oblačila, kot so velikost žepov, število gumbov, zapenjanje, izbira materialov …

 

Razmisli tudi o materialih, iz katerih boš oblikoval svojo modno idejo in jih opiši v tehnični skici. To so lahko: eko bombaž, že zavržena oblačila, ki jih lahko sestavimo v nova, ter vsi materiali, ki jih znova uporabimo (recikliramo): plastične vrečke, jogurtovi lončki, vrvice, časopisi, stari zavrženi gumbi …

Pazi na barvno usklajenost in razmisli, katere materiale boš kombiniral/a med seboj. Če ti ročno ali strojno šivanje ne gresta najbolje izpod rok, boš pri izdelavi lahko uporabil/a tudi spenjač, sponke in lepilo.

Posamezne materiale lahko tudi porišeš ali poslikaš in svojo stvaritev narediš še bolj privlačno.

Če boš želel/a, lahko k obleki dodaš še modne dodatke: klobuk, torbico, rokavice, šal, nakit … in seveda tudi čevlje.

 

Kam poslati dela?

Modno in tehnično skico eko obleke pošljite do ponedeljka, 15. februarja 2013, po pošti na naslov: VULCANO MODELS, Ljubljanska cesta 5, 2311 Hoče ali v elektronski obliki na info@vulcanomodels.com s pripisom MOJA EKO OBLEKA. Ne pozabite na svoje podatke (ime, priimek, starost, domači naslov, številka domačega ali mobilnega telefona).

Podatke naj podpišejo vaši starši ali skrbniki, ki s tem dovoljujejo, da sodelujete na natečaju in da so lahko vaši izdelki razstavljeni in objavljeni.

 

Komisija

Med prispelimi izdelki bo komisija, ki jo sestavljajo Metka Klajderič Kobler, direktorica Vulcano models, stilistka in slikarka Cvetka Hojnik in Jana Zirkelbach, urednica Pila in Plusa, izbrala 15 nagrajencev, ki bodo poleg privlačnih nagrad prejeli tudi povabilo na zaključno prireditev z modno revijo, ki bo 29. marca letos v nakupovalnem središču Velejapark. 

 

Nagrada za zmagovalno obleko:

  • brezplačna udeležba v Šoli samozavesti Vulcano models
  • enoletna naročnina na revijo Pil, Plus
  • predstavitev v reviji Pil, Plus
  • knjižna nagrada

Nagrade za vse finaliste:

  • praktične nagrade založbe Mladinska knjiga
  • predstavitev v reviji Pil, Plus
  • trimesečna naročnina na revijo

 

15 finalistom bodo strokovnjaki iz agencije Vulcano models pomagali izdelati čisto pravo obleko, ki jo bomo predstavili na zaključni prireditvi v Velejaparku v Velenju!  http://www.velejapark.com/ 

 

Želimo ti čim več ustvarjalnega nemira!

 

1 1   2 2   3 3   4 4   5 5   6 6   7 7   8 8   9 9   10 10   11 11   12 12   13 13   14 14   15 15   16 16   17 17   18 18   19 19   20 20   21 21   22 22   23 23   24 24   25 25   26 26   27 27   28 28   29 29   30 30   31 31   32 32   33 33   34 34   35 35   36 36   37 37   38 38   39 39   40 40   41 41   42 42   43 43   44 44   45 45   46 46   47 47   48 48   49 49   50 50   51 51   52 52   53 53   54 54   55 55   56 56   57 57   58 58   59 59   60 60   61 61   62 62   63 63   64 64   65 65   66 66   67 67   68 68   69 69   70 70   71 71   72 72   73 73   74 74   75 75   76 76   77 77   78 78   79 79   80 80   81 81   82 82   83 83   84 84   85 85   86 86   87 87   88 88   89 89   90 90   91 91   92 92   93 93   94 94   95 95   96 96   97 97   98 98   99 99   100 100   101 101   102 102   103 103   104 104   105 105   106 106   107 107   108 108   109 109   110 110   111 111   112 112   113 113   114 114
  (1/114)
organizacija dogodkov

reportaže z dogodkov

organizacija prireditev

modne revije

show program

programi za otroke

modeli

delo modelov & hostes

ženske

fotomodeli

moški

novi obrazi

30+

več

hostese

Eva B

Tadeja D

Midjana

Rebeka K

Sara Ž

Maruša R

več

manekenska šola

O šoli

otroška manekenska šola

mladinska manekenska šola

šola samozavesti Vulcano models

predstavništva

urnik

več

natečaji & nagradne igre

Moja eko obleka 2013

Moja eko obleka 2013-razpis

Moja eko obleka & Vulkanka, moja punčka iz blaga

Moja eko obleka

Mladost je v modi

Natečaj: Postani model za en dan!

več

seminarji
galerije

fotogalerije

videogalerije

reference

NOVI OBRAZ SUPERNOVE

Modni dužinski vikend v Tušu

Modna revija Maribor 2012–EPK

Europarkov modni disko vrtinec

4. poročni sejem v Mariboru!

Poročni Crescendo-modna revija v Habakuku

več

aktualno

Izbranih 7 finalistov natečaja QL modni talent

QL modni natečaj razstava v Novi Gorici

QL modni talent

Šola samozavesti v Hočah

Modna revija v Radovljici

Modna revija v Supernovi Ljubljana

več