slovenščina slovenščina

Kontakti

višina / height: 174 cm
konf. št. / dress:  36/38
čevlji / shoes:  38/39
lasje / hair:  Blond
oči / eyes:  Sivo modre

višina / height:188 cm
konf. št. / dress: 50
čevlji / shoes: 44
lasje / hair: rjavi 
oči / eyes: zelene 

 

 

 

domov | Agencija za promocijo in dogodke | manekenska šola | vaš stil  « Lepotni nasvet: NEGA KOŽE  Sončne novice: visoka potreba vitam. ... »

Pogovor s Polono Baš

Polona Baš je štirindvajset letna Štajerka, ki živi in dela v Ljubljani. Trinajst let je trenirala ritmično gimnastiko, leta 2003 pa je postala Miss Universe Slovenije. Dela kot manekenka, fotomodel in hostesa, sodeluje pri projektu Miss Universe, zaposlena je v modni agenciji.
Polona je posebna na več načinov, kar poka od energije, ambicij, življenja. Je odlična poslušalka, sogovornica in prijateljica, žurerka, ki je ni sram priznati, da ima rada pivo, seveda vedno v zmernih količinah! Polona je naravna lepotica, ki ne potrebuje tone ličil, da bi bila videti lepa. Občutek imam, da vse, česar se loti, dela s srcem. Je pristna, nenarejena, iskrena.

 

Leta 2003 si postala Miss Universe. Na katere svoje uspehe, si zraven tega še ponosna?

Uspehi, izpostavila jih bom nekaj so sledeči: kariera športnice pri ritmični gimnastiki z vrhuncem, nastopom na svetovnem prvenstvu 1998 v Sevilli v Španiji; enoletno bivanje v Ameriki, kjer sem začela življenje »od začetka« v novem okolju, med novimi ljudmi, ki so me spoznavali takšno, kot sem bila prav v tistem trenutku. Ja, tudi to štejem za uspeh. Ugotovila sem, da sem se sposobna znajti med tujci, v nepoznanih krajih. Prav tako sem ponosna, da pišem diplomo, ter da že pet let živim samostojno in se poskušam preživljati sama.

 

Zakaj si se udeležila lepotnega tekmovanja? (medijska prepoznavnost, druge ambicije...)

Hmmmm.. Lepotnega tekmovanja sem se udeležila iz osebnega razloga, ki ga javno ne želim razkriti, zagotovo pa ne zaradi medijske pozornosti, saj nisem nikoli spremljala tovrstnih tekmovanj in tudi tega sploh nisem poznala, dokler se nisem vpisala v manekensko šolo Vulcano Models, kjer sem se navdušila z delom na področju mode.

 

Katere slovenske in tuje manekenke so ti "vzor" oz. všeč?

Slovenske manekenke in modeli: Larisa Drekonja, Ana Colja, Nika Tomažinčič, Natalija Osolnik, Brina Knaus, Sara Hudarin, Barbra Petarka…Veliko jih je, vsaka je nekaj posebnega. Naštete manekenke imajo izkušnje v tujini, nekatere so že znane. Našteta dekleta imajo, temu bi rekla x faktor. To se izraža na fotografiji ali na pisti. Med tujimi modeli naj izpostavim Adriano Limo in Heidi Klum.

 

S katerimi posterji je bila polepljena tvoja soba, ko si bila še najstnica?

S posterji skupine Kelly Family. Bila sem njihov velik fan, še danes rada poslušam njihove pesmi. Čeprav že več kot šest ne živim doma in sem sobo zapustila kot najstnica, so nekateri plakati omenjene skupine še vedno na steni. Družbo jim delajo plakati skupine Silverchair, pa razni romantični motivi, psi in druge živalce.

 

Kakšni fantje pritegnejo tvojo pozornost?

Fantje, ki imajo posebno karizmo, lep nasmeh in zanimive oči; pozorni, komunikativni in zabavni fantje. Sicer se je pa težko opredeliti. Če ti je nekdo všeč, ti je in obratno.

 

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Čimprej si želim diplomirati, potem mogoče magisterij ali študij kakšne druge smeri…. Še naprej sodelovati z organizacijo Miss Universe, še naprej delati z modeli; početi čim več različnih stvari, se čim več naučiti. Moja velika želja je oditi v tujino. Upam, da mi pri vseh teh načrtih ne bo zmanjkalo časa za družino, ki si jo prav tako želim.

 

Kaj sporočaš oz. svetuješ članom naše manekensko-plesne šole?

Bodite to kar ste, stojte za svojimi načeli, upajte si biti vi. Drznite si biti drugačni, vsi smo nekaj posebnega, vsak od nas je unikat in tega se zavedajte. Cenite vsako sekundo z ljubljenimi osebami; družina, prijatelji, in naj vas ne bo strah. Ne imejte zadržkov pokazati, kaj čutite v določenem trenutku. Na žalost gre življenje prehitro in pozabljamo na malenkosti, ki nimajo cene, pa vendar so dragocene.

 

Polona, iskreno upamo, da se ti tvoje ambicije uresničijo! Želimo ti veliko uspeha in zadovoljstva v vsem, česar se boš še lotila.

 

S Polono Baš se je pogovarjala Tanja Hauptman, plesna pedagoginja Vulcano Models

organizacija dogodkov

reportaže z dogodkov

organizacija prireditev

modne revije

show program

programi za otroke

modeli

delo modelov & hostes

ženske

fotomodeli

moški

novi obrazi

30+

več

hostese

Eva B

Tadeja D

Midjana

Rebeka K

Sara Ž

Maruša R

več

manekenska šola

O šoli

otroška manekenska šola

mladinska manekenska šola

šola samozavesti Vulcano models

predstavništva

urnik

več

natečaji & nagradne igre

Moja eko obleka 2013

Moja eko obleka 2013-razpis

Moja eko obleka & Vulkanka, moja punčka iz blaga

Moja eko obleka

Mladost je v modi

Natečaj: Postani model za en dan!

več

seminarji
galerije

fotogalerije

videogalerije

reference

NOVI OBRAZ SUPERNOVE

Modni dužinski vikend v Tušu

Modna revija Maribor 2012–EPK

Europarkov modni disko vrtinec

4. poročni sejem v Mariboru!

Poročni Crescendo-modna revija v Habakuku

več

aktualno

Izbranih 7 finalistov natečaja QL modni talent

QL modni natečaj razstava v Novi Gorici

QL modni talent

Šola samozavesti v Hočah

Modna revija v Radovljici

Modna revija v Supernovi Ljubljana

več