slovenščina slovenščina

Kontakti

višina / height: 170 cm
prsi / bust:  86 cm
pas / waist:  64 cm
boki / hips:  90 cm
konf. št. / dress:  36
čevlji / shoes:  36
lasje / hair:  blond
oči / eyes:  modre

Višina: 186
Lasje: črni
Oči: rjave
Konfekcija: 50
Čevlji: 46

 

 

 

domov | Agencija za promocijo in dogodke | organizacija dogodkov | programi za otroke  « manekensko-plesna šola  otroške predstave »

šola samozavesti

Šola samozavesti je del manekensko-plesne šole naše modne agencije. Mladim posredujemo znanja s področij psihologije, retorike, odnosov... na srečanjih lahko mladi napišejo tudi anonimno vprašanje na list papirja. Zanima jih, kako naj opravljajo delo hostes in hostesnikov, ne da bi se počutili, kot kos mesa, zakaj so sošolci zavistni, kaj lahko naredijo za mir v svetu... Na voljo so tudi individualne ure šole samozavesti za mlade in odrasle, ko udeležencu ponudimo potrebna znanja, npr. izboljšamo njegov javni nastop (vaje retorike), mu svetujemo glede obleke, vsebine, ponudimo lektriranje besedil, svetujemo pri pisanju govorov. Govorec se ne rodi, ampak naredi. Vaja dela mojstra in mojster je zaradi znanja vse boljši, samozavestnejši! Prilagamo eno tem naše šole samozavesti, Lepota telesa.

 

Zdi se, da se v času, ki ga živimo veliko bolj ukvarjamo z razmerji drugih, pa v dvoje, troje, s sodelavci, vse manj in zagotovo premalo pa z najpomembnejšim, razmerjem do sebe. Znaki odtujenosti od svojega bistva so očitni,  kronična utrujenost, zmedenost, potrtost, izsušenost, nestanovitnost, neustvarjalnost, norost...Pa vendar se ženske in moški rodimo nadarjeni. In zdrav človek je pogumen in poln energije. Od nekdaj. Toda dragi moji, kamorkoli se ozremo, so ljudje na dieti. Zbolevajo. štirinajst dni so v službi, preostlih štirinajst dni doma. In tako naprej. Bivanje v lastnem telesu z gotovostjo in ponosom  je naenkrat postal težko uresničljiv ideal. Mediji, farmacija, industrija nam vsiljujejo nerealne podobe. ker, ko enkrat sprejmemo vso svojo nepopolnost, je mogoče z nami odlično služiti.

 

Kozmetika, mučilne telovadne naprave, lepotne operacije, stradanje...Da bi bili podobni tisti lepotici, ali lepotcu z naslovnice, ki ne obstaja. Računalničarji so ji namreč grafično podaljšali noge, zmanjšali nos, stanjšali stegna, zradirali smejalne! gube, obogatili njeno oprsje za najmanj dve konfekcijski številki. Kdo naseda? Po malem vsi. Ženske in moški in kar je najhuje, otroci. Že v jaslih jim povedo, da ne ustrezajo. Imajo preveč grdotnih, pardon, lepotnih pik na obrazu, so premajhni, podobni babici, očetu...Zaboga, komu od nas pa so vcepili ponos do prednikov, ki smo jim podobni tako ali drugače? No, in tako se ocenjujemo. Nesproščeni v svojem telesu. A zdravo telo je gibko, močno, plešoče, pokončno, uživajoče. Ne glede na širino bokov. Se bomo mar skrivali in ljubili v temi, ker so naše prsi premalo modno kipeče? In obratno, ali tiste, z umetnimi, potem kar kipijo od sreče? Zagotovo ne. Je seveda treba pošteno priznati, da kadar gre pri prsih za resnično velik lepotni problem, recimo, tobačne vrečke po dojenju, naj vsaka ženska sama presodi, ali bi jo to veliko bolj morilo, kot grozljive bolečine ob povečanju zaradi modnih smernic?

 

Torej, na vsakomur med nami je,  ali bo podlegel vsiljenim normam o enoznačni lepoti. Ki je nujno mlada! Ja, še to. A k sreči poznam ljudi, ki uživajo življenje tudi v poznih šestdesetih. In da ne bi mislili, ja, še posebej v zdravi, preprosti, izpolnjujoči spolnosti... 

 

Vsakdo med nami ima torej eno samo nalogo. Vzljubiti sebe. Vse svoje dele. Da bi lahko vzljubil vse drugo.

 

Darja Hlade, šola samozavesti Vulcano models

1 1   2 2   3 3   4 4   5 5   6 6   7 7   8 8   9 9
  (1/9)
organizacija dogodkov

reportaže z dogodkov

organizacija prireditev

modne revije

show program

programi za otroke

modeli

delo modelov & hostes

ženske

fotomodeli

moški

novi obrazi

30+

več

hostese

Eva B

Tadeja D

Midjana

Rebeka K

Sara Ž

Maruša R

več

manekenska šola

O šoli

otroška manekenska šola

mladinska manekenska šola

šola samozavesti Vulcano models

predstavništva

urnik

več

natečaji & nagradne igre

Moja eko obleka 2013

Moja eko obleka 2013-razpis

Moja eko obleka & Vulkanka, moja punčka iz blaga

Moja eko obleka

Mladost je v modi

Natečaj: Postani model za en dan!

več

seminarji
galerije

fotogalerije

videogalerije

reference

NOVI OBRAZ SUPERNOVE

Modni dužinski vikend v Tušu

Modna revija Maribor 2012–EPK

Europarkov modni disko vrtinec

4. poročni sejem v Mariboru!

Poročni Crescendo-modna revija v Habakuku

več

aktualno

Izbranih 7 finalistov natečaja QL modni talent

QL modni natečaj razstava v Novi Gorici

QL modni talent

Šola samozavesti v Hočah

Modna revija v Radovljici

Modna revija v Supernovi Ljubljana

več